Новини
Здоров’я

Хмельниччина може частково потрапити у “жовту” COVID-зону

Якщо темпи захворюваності на коронавірусну інфекцію не спадуть, Хмельницька область ризикує перейти до епідзони з більш жорсткими карантинними обмеженнями.

Про це йшлося під час сьогоднішнього брифінгу, який проводив перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

Нагадаємо, за вихідні в області додалося майже чверть сотні нових хворих. Станом на середину дня 3 серпня кількість хворих не змінилася (їх 1189), проте додався ще один летальний випадок.

Серед нових осередків спалаху коронавірусу, зокрема, Красилівський район. Тут COVID-19 підтвердили у прихожан.

Була спільна поїздка в Одесу групи з 49 осіб, з них 45 – діти. У 7 осіб з групи вже підтверджено коронавірус. Проводиться епідрозслідування. Усі контактні особи поміщені на самоізоляцію, – сказав Роман Примуш.

Крім того, у районі є ще хворі – на Красилівському агрегатному заводі. Там також триває епідрозслідування.

COVID-19 підтверджено у працівників Білогірськоі районної та Білогірськоі селищної рад. 20 виявлених контактних осіб поміщено на самоізоляцію.

У Хмельницькому закрили салон краси на вулиці Бандери в зв’язку з виявленням там хворого на коронавірус.

Розповів Роман Примуш також про інфекційну лікарню, яка є наразі головним медичним закладом області, де акумулюються не лише всі хворі на COVID-19, а й ті, у кого його підозрюють.

Завантаженість медзакладу є досить високою. Якщо динаміка росту пацієнтів продовжиться, будемо готуватися приймати хворих у Дунаєвецькій і Славутській райлікарнях, – прокоментував перший заступник голови ОДА.

Він також назвав міста та райони області, які першими ризикують вийти з відносно м’якої “зеленої” та перейти до більш жорстких “жовтої”, а то й “помаранчевої” епідзон, якщо динаміка росту хворих не зміниться. Це міста Хмельницький, Старокостянтинів, Шепетівка та Кам’янець-Подільський, Красилівський і Летичівський райони. 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter