Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині ремонтують два важливі автошляхи

На дорозі, що йде в обхід Хмельницького, та на автошляху, що веде до курортного Сатанова, активно відновлюють дорожне полотно.

На автошляху Р-48 “Кам’янець-Подільський – Сатанів – Війтівці – Білогір’я”, що веде до Національного природного парку «Подільські Товтри» триває поточний середній ремонт.

В рамках програми “Велике будівництво” цього року буде відремонтовано окремими ділянками 60 км автодороги.

Роботи тривають одразу на двох напрямках. Підрядник (ПАТ «Хмельницьке ШБУ № 56») вже виконав роботи з фрезерування 10 км існуючого покриття на ділянці від смт Війтівці у напрямку смт Сатанів. Днями уклали нижній шар нового асфальтобетонного покриття на ділянці від смт Війтівці у напрямку села Базалія.

В результаті проведення ремонтних робіт буде влаштовано два нові шари асфальтобетонного покриття, зупинки маршрутного транспорту із заїзними «кишенями», з’їзди, дорожню розмітку та нові дорожні знаки.

Рух автотранспорту на ділянці ремонту не закритий, повідомляють у Службі автомобільних доріг Хмельницької області.

Тривають роботи і з ремонту дроги, що йде в обхід м. Хмельницький, протяжністю 23 км. Це ділянка автомобільної дороги М-12 “Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка”. Цього року її планують повністю оновити. Роботи з капітального ремонту виконують три підрядні організації.

На ділянках км 253 – км 256 та км 263 – км 265 підрядник (підприємство ТОВ “СТЛ+М”) облаштував майже 14 тисяч квадратних метрів нижнього шару асфальтобетонного покриття.

В результаті капітального ремонту буде влаштовано три шари асфальтобетонного покриття, на окремих ділянках передбачено 4 смуги руху. Дорога матиме сучасне освітлення, розмітку, нові автопавільйони та місцеві з’їзди.

Нагадаємо, загальна протяжність дороги М-12 “Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка” у межах Хмельницької області становить 140,7 км. У планах цього року оновити 56 км дороги.

Читайте також: У Хмельницькому будуватимуть нову дорогу

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter