Новини
Суспільство

Жителі Славути скаржаться на дії Держпродспоживслужби

Перевищення повноважень, грубе поводження – причини численних скарг славутчан на проведення перевірок службовцями Держпродспоживслужби.

Жителі громади, суб’єкти господарювання просять Славутський міськвиконком вплинути на ситуацію, що склалася.

З приводу цього наголошую, що основною метою діяльності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування є служіння народу України та територіальній громаді, охорона та сприяння реалізації прав, свобод і законних інтересів людини і громадянина“, – зазначає міський голова Славути Василь Сидор.

Очільник міста додає: поведінка державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування має забезпечувати довіру суспільства до державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.

Тобто, під час будь-якої перевірки, тим більше у теперішній час, посадова особа повинна, в першу чергу, надати допомогу суб’єкту господарювання в боротьбі з коронавірусною інфекцією – методичну, практичну, психологічну тощо, а не нишпорити по підсобних приміщеннях та вимагати медичні книжки“, – зазначає Василь Сидор.

Зі своєї сторони суб’єкти господарювання мають неухильно дотримуватись вимог, заради збереження власного здоров’я та здоров’я своїх працівників і відвідувачів.

Головним державним санітарним лікарем України розробляються та затверджуються протиепідемічні заходи, які визначають особливості провадження діяльності суб’єктами господарювання на період карантину.

Контроль за неухильним дотриманням вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних вимог на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби здійснюють Держпродспоживслужба, Національна поліція та органи місцевого самоврядування.

Отже, з метою уникнення непорозумінь, відкритості та прозорості при проведенні перевірок просимо всіх суб’єктів господарювання ознайомитись з постановами Головного державного санітарного лікаря України. Інформація розміщена на офіційному сайті МОЗ.

Хочу зазначити, що завдяки нашим з вами зусиллям територія Славутської міської ОТГ знаходиться в «зеленій зоні». Тобто, в нас діють мінімальні карантинні обмеження. Але щоб ми з вами не опинились в «червоній зоні» прошу всіх дотримуватися протиепідемічних вимог!“, – пише очільник Славути.

На даний час на території Славутської міської ОТГ всього від початку пандемії зареєстровано 12 випадків коронавірусної хвороби. Одужало – 7 осіб, на лікуванні знаходиться 5.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter