Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині оновили чергову ділянку дороги

На ділянці автодороги Житомир-Чернівці, поблизу міста Хмельницького, проведено роботи із поточного дрібного ремонту, які передбачали влаштування тонкошарового покриття типу «Сларі-Сіл».

Суть технології полягає в тому, що на попередньо вирівняну шаром асфальтобетону поверхню, укладено суміш, яка заповнює невеликі тріщини та пустоти, чим формує захисний шар.

Шар зносу типу «Сларі-Сіл» являє собою сформовану литу емульсійно-мінеральну суміш до складу якої входять: катіоноактивна бітумна емульсія, мінеральний матеріал, щебінь дрібних фракцій, вода, цемент та спеціальні добавки.

Даний вид ремонту виконується з метою продовження терміну служби існуючого дорожнього покриття, адже влаштований шар зносу, товщиною 25 мм, запобігає негативному впливу природно-кліматичних факторів, забезпечує необхідну шорсткість та водонепроникність покриття.

Також проведено капітальний ремонт ділянки автодороги Т-06-12 Новоград-Волинський-Полонне-Старокостянтинів, що знаходиться на межі Старокостянтинівського та Полонського районів біля с. Білецьке, повністю оновлена.

Підрядник провів посилення основи та влаштовав три нові шари асфальтобетонного покриття. Наразі, виконують укріплення узбіч, нанесення дорожньої розмітки та встановлення нових дорожніх знаків.

Цьогоріч Укравтодор на Хмельниччині відновить майже 220 км автодоріг державного значення.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter