Новини
Здоров’я

Від початку року у Хмельницькій інфекційній лікарні померли 33 пацієнти

За сім місяців 2020 року у Хмельницькій інфекційній лікарні проліковано 2135 хворих, що на понад 1200 пацієнтів менше, ніж за такий же період минулого року. Про це повідомила  директорка закладу Оксана Піддубна.

Станом на 6 серпня від початку року в інфекційній лікарні померло 33 особи. 20 з них (або 66%) – з підтвердженою коронавірусною інфекцією. У всіх цих пацієнтів була пневмонія. Двоє з них – хмельничани. Решта – жителі районів області. Які офіційні причини смерті 13 інших померлих,  а також, яка кількість пацієнтів закладу померли за такий же період минулого року –  на такі питання запиту відповіді у лікарні не надали.

Станом на 6 серпня в інфекційній лікарні на штучній вентиляції легень перебуває 3 хворих з коронавірусною інфекцією. Всього у лікарні є 9 апаратів ШВЛ. Від початку року підключення до таких приладів потребували 24 хворих з коронавірусом. У скількох саме випадках у лікарні задіювали одночасно більше, ніж один апарат, а також, чи використовували ці прилади для хворих не лише з COVID-19, керівниця закладу також не відповіла.

Наразі, за інформацією Оксани Піддубної,  у закладі є 27 кисневих концентраторів. Нагадаємо, ці прилади використовуються, коли пацієнти можуть самостійно дихати, але потребують кисневої терапії для полегшення роботи легень. Кисневий концентратор призначений для виробництва концентрованого медичного кисню з навколишнього повітря, який поділяється на кисень і азот методом адсорбції. Окрім того, у закладі є 19 ліжок з можливістю проведення такої терапії. Кисень до палат з такими ліжками подається спеціальною системою трубок й вентилів – пояснив раніше начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач.

Всього ж у лікарні 60 палат на 150 ліжок. Наразі зі 125 пацієнтів, що перебувають у лікарні, – 94 з коронавірусною інфекцією. З них 27 потребують кисневої терапії.

“У всіх пацієнтів з коронавірусною інфекцією, які потребують кисневої терапії, наявні супутні захворювання системи кровообігу. Лікування цих хворих проводиться під щоденним наглядом кардіолога. У штаті лікарні є один лікар-кардіолог”, – зазначила Оксана Піддубна.

Станом на 6 серпня у відділенні анестезіології та інтенсивної  терапії перебуває 6 хворих. Всі вони, за словами директорки закладу, з коронавірусом і у важкому стані.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter