Новини
ДТП

Хмельничанам влаштували профілактику «Пішоходом»

Поліцейські Хмельницького вчергове  попереджали містян про безпеку дорожнього руху.

Частиною щоденної роботи патрульних є цільове профілактичне відпрацювання по виявленню і припиненню порушень ПДР України.

Оскільки безпека на дорозі залежить від уважності, обережності та неухильного дотримання ПДР не лише водіями, а: пішоходами та особами котрі керують мопедами, мотоциклами, моторолерами, велосипедами, особливо актуальним є проведення профілактичного відпрацювання “Пішохід».

Напередодні представники велопатрулю та відділу зв’язків з громадськістю провели подібне відпрацювання, в ході якого дана бригада здійснювала настановчі бесіди з прямими учасниками дорожнього руху – пішоходами. 

Головною метою даних заходів є виявлення та припинення порушень ПДР пішоходами, а також роз’яснення громадянам відповідальності за порушення цих правил та інформування про статистику дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів.

Нагадаємо, що зачинним законодавством, за непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху (стаття 127 частина 1 КУпАП) – передбачає накладення штрафу у розмірі 51 грн.

Поліціанти просять хмельничан бути відповідальними, адже безпека на дорозі залежить від кожного з нас!

Автор: Ольга Нікітіна

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter