Новини
Надзвичайні події

Рятувальники Хмельниччини попереджають громаду

Одразу в кільках районах області спеціалісти ДСНС провели серію рейдів з запобігання надзвичайним ситуаціям.

За даними відомства, у Хмельницькому районі з метою запобігання виникнення загорянь, дотримання правил пожежної безпеки під час жнивної кампанії, рятувальники спільно з працівниками поліції провели профілактичну роботи серед працівників сільськогосподарської сфери.

Так, сьогодні проведений рятувальниками та поліцією рейд охопив сільськогосподарські угіддя і був спрямований на працівників задіяних в полі.

Спеціалісти провели роз’яснювальну роботу, зокрема наголосили на суворій забороні випалювання сухої рослинності та стерні, нагадали про страшні наслідки, до яких  призводять такі необачливі дії.

Крім того ДСНС-ники нагадали аграріям правила користування первинними засобами пожежогасіння та вручили листівки застережливого характеру .

Сьогодні ж  співробітники Теофіпольського районного сектору завітали до найбільш відвідуваних та улюблених місць громадян.

Так, під перевірку потрапили лісові масиви поблизу села Малі Жеребки Теофіпольського району.

Рятувальники перевірили наявність мінералізованих смуг та шлагбаумів на в`їзді до лісосмуг, а також найбільш вірогідні місця відпочинку людей.

Громаді району спеціалісти нагадали елементарні правила безпечного відпочинку: не розпалювати вогнища у непристосованих місцях, не викидати недопалки, не залишати на місці відпочинку сміття.

Крім того, працівники служби розповіли послідовність дій у разі виявлення підозрілих предметів та роздали тематичні листівки із застереженнями.

В свою чергу рятувальні служби Волочиська патрулювали місця відпочинку громадян на водних об’єктах.

З метою запобігання ймовірним випадкам загибелі людей на воді, працівники служби ДСНС  Волочиського районного сектору здійснили патрулювання місцями відпочинку громадян на водних об’єктах міста.

Рятувальники спілкувались з містянами та  нагадували прості правила, яких слід пам’ятати, відпочиваючи на пляжі.

Особливо рятувальники наголосили на небезпеці зловживання алкоголем, запливанням за буйки, температурному режимі.

Кожний учасник профілактичної бесіди отримав від рятувальників  тематичні листівки із відповідними застереженнями, побажавши гарного, а головне — безпечного відпочинку.

Автор: Ольга Нікітіна

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter