Новини
Кримінал

Подоляни продовжують потрапляти у «пастки» шахраїв

В смт. Білогір’я 42-річна місцева жителька по оголошенню зателефонувала до невідомої, яка в мережі інтернет продавала тентований басейн. Жінка перерахувала продавцю 13 608 гривень, однак обіцяний товар так і не отримала.

11 серпня за такою ж шахрайською схемою 85 000 гривень втратив 60-річний хмельничанин. Чоловік намагався придбати автомобіль «Рено Кенго», оголошення про продаж якого було розміщено на одному із торгівельних майданчиків у інтернеті.

А 13 серпня в Шепетівці 53-річна місцева жителька перерахувала 5100 гривень за зерно пшениці, намагаючись купити його на одному із сайтів з оголошеннями. Як і в попередніх випадках, продавець виявився шахраєм.

Аби збагатитися, зловмисники часто маніпулюють почуттями людей до рідних та близьких — до 76-річного хмельничанина зателефонувала невстановлена особа та під приводом лікування сина, який нібито потрапив в ДТП, шахрайським шляхом заволоділа 54 000 гривень, які чоловік передав невстановленій особі в м. Хмельницькому по вулиці Європейській.

За усіма згаданими фактами працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і наразі встановлюють усі обставини подій та принагідно закликають громадян бути обережними й купувати товари та послуги тільки у перевірених осіб.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter