Новини
Бізнес

Реалії ринку праці: як знайти роботу в умовах високого рівня безробіття

Успішне працевлаштування – один з головних чинників благополуччя. Професійна самореалізація забезпечує стабільний дохід і дозволяє розширити нові горизонти особистих можливостей, тому зі шкільної лави ми знаємо, наскільки важливо отримати спеціальність.

Успішне працевлаштування – один з головних чинників благополуччя.

Професійна самореалізація забезпечує стабільний дохід і дозволяє розширити нові горизонти особистих можливостей, тому зі шкільної лави ми знаємо, наскільки важливо отримати спеціальність, затребувану на ринку праці.

Сучасні тенденції швидкоплинні, це формує специфічний попит на біржі працевлаштування. Ще нещодавно затребувана спеціальність сьогодні може опинитися непотрібною, тому українці повинні швидко адаптуватися під нові вимоги ринку праці.

Які спеціальності затребувані сьогодні

Незважаючи на фінансову нестабільність на ринку праці, існує попит на робітничі професії, ІТ-фахівців, менеджерів, педагогів, лікарів і медичний персонал. Левова частка оголошень – робота за межами країни. Найбільш затребуваними є водії-далекобійники, обслуговуючий персонал, співробітники торгівлі.

Є робота в Хмельницькому, Києві, Харкові, Львові та інших містах. За кількістю вакансій великі обласні центри випереджають дрібні населені пункти. У  зв’язку з карантином став популярнішим фріланс, який дає можливість віддалено працювати, не прив’язуючись до місця.

Касири, водії, вантажники і будівельники як і раніше залишаються популярними серед шукачів, а ось попит на промоутерів і аніматорів значно знизився. Вакансії офіціант, покоївка, хостес тимчасово втратили позиції.

Маленькі хитрощі цінного співробітника

Як привернути увагу потенційного роботодавця в умовах високої конкуренції? Є маленька хитрість, яка допоможе отримати бажане робоче місце – ретельно пророблене резюме.

Це візитна картка здобувача вакансії. Саме на підставі вражень отриманих від наданої інформації, роботодавець в більшості випадків заочно приймає рішення про прийняття на роботу або відмову у працевлаштуванні.

П’ять секретів успішного резюме:

  • вся інформація підлаштована під певну вакансію;
  • в тексті повинні бути відсутні орфографічні помилки;
  • обов’язкова наявність контактних даних;
  • доцільна інформація про минулі досягнення;
  • інформація в анкеті повинна легко сприйматися, текст розбийте на логічні блоки, обсяг 1-2 сторінки формату А4.

Грамотно піднесений інформація створить позитивне враження про претендента, тому, безсумнівно, зацікавить роботодавця. В умовах низького попиту на біржі праці і високу конкуренцію серед претендентів такий, підхід гарантовано дозволить отримати бажану роботу. 


Реклама
Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter