Новини
Події

Хмельницькі копи перевіряють вантажівки

Останні тижні літа тішать громадян доволі спекотною погодою. Але для дорожнього покриття високі температури за умов недотримання великогабаритним транспортом певних обмежень можуть бути руйнівними. Щоб запобігти цьому, працівники поліції спільно з колегами із Укртрансбезпеки регулярно проводять із водіями вантажівок профілактичні бесіди.

Наразі на Хмельниччині триває масштабне будівництво і ремонт доріг. До кінця року в області планують відремонтувати 217 км доріг державного значення і 137 км місцевих автошляхів.

Якщо водії вантажівок не будуть дотримуватись температурного режиму, дорожнє покриття почне деформуватися, на ньому з’являться колії та зсуви. Тому поліцейські проводять з водіями профілактичну роботу.

— Хочемо нагадати водіям багатотонних транспортних засобів, фактична маса яких перевищує 24 тонни та навантаженням на вісь понад 7 тонн, що забороняється рух автомобільними дорогами загального користування в денну пору доби за температури повітря більше ніж +28 градусів за Цельсієм з 10:00 до 22:00 годину, — говорить Роман Огороднік, інспектор управління превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області.

Водій вантажівки Михайло переконує поліцію, що ніколи не перевантажує транспорт і намагається завжди слідкувати за температурою:

— Дотримуємося усіх правил і обмежень, бо нам же самим цими дорогами далі їздити — і на робочому, і на приватному транспорті, — каже чоловік.

Також дорожники закликають берегти автошляхи:

— Ми даємо на цю дорогу гарантію 10 років і 10 років будемо її обслуговувати, — розповідає Микола Скрипник, дорожній робітник.
— Але і люди повинні ставитися відповідально до доріг, не руйнувати і не смітити. Бо це ж все будується за наші з вами гроші. І так як наша держава має хороший транзитний потенціал, то зможе мати гарний прибуток за рахунок якісних доріг. 

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter