Новини
Дозвілля

Багато музики і трохи дощу привіз під Хмельницький «фестиваль на колесах» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Хмельничани, які не уявляють свого літа без фестивального руху, мали можливість відірватися під музику улюблених гуртів, потанцювати та послемити, і на кілька годин майже забути про вірус та карантин.

Всеукраїнський тур «КайФАЙНЕмо» на кілька годин зупинився вчора, 18 серпня, на території відпочинкового комплексу неподалік обласного центру.

Повністю забути про карантинні обмеження хмельничанам не вдалося, оскільки зі сцени незмінний ведучий більшості українських фестів М’яч Дредбол щоразу у паузах між виступами музикантів нагадував про необхідність дотримуватися соціальної дистанції та розповідав правила «карантинного слему».

Чимала територія АТК «Дача», де власне і відбувався міні-фест, сприяла тому, аби молодь, яка приїхала потусити, могла відірватися на повну, не вступаючи у «тісні соціальні контакти».

Варто зазначити: хоч фестивальники під час виступів артистів і гуртувалися здебільшого під сценою, проте дистанції намагалися дотримуватися.

Близько двох сотень гостей фестивалю умовно розбилися на дві групи: частина тусила на звичному місці у фан-зоні, яка цього разу була дуже умовною, частина спостерігала за виступами, сидячи за столиками.

Крім того, на території можна було побачити чимало представників музичної та активної спільноти Хмельницького. І, звісно, найактивніших відвідувачів фестивалів, якими славиться Хмельницький.

Хмельницький – шосте місто, куди, або, точніше, під яке дістався «КайФАЙНЕмо тур». Всього у планах організаторів (а це один з найпопулярніших українських фестів «Файне місто») відвідати 14 міст та дати в них 15 концертів.

Попри те, що на території комплексу є басейн, хмельницькі фестивальники не використали його в якості танцмайданчика, як це було, до прикладу, у Львові. Натомість дехто скористався водною територією за її прямим призначенням.

Скупавшись та охолодившись, молоді люди поверталися до сцени іноді у досить чудернацьких вбраннях.

Щоправда, кумедно одягатися – одна з традицій будь-якого молодіжного музичного фестивалю.

Ті, кому купання у басейні не до вподоби, теж отримали свою порцію води. Декілька разів за час 5-годинного концерту пускався дощ, щоправда, значної шкоди ні людям, ні техніці він не завдав.

Підтримати улюблені гурти та улюблений фестиваль хмельничани могли не лише придбавши квиток на фестиваль, а й придбавши фірмовий мерч: футболки, чашки, значки, плакати, а також маски та навіть шкарпетки.  

Крім трьох гуртів, які відвідують кожне місто в рамках туру, а це EPOLETS, Space Of Variations та MOTANKA, хмельничани мали змогу побачити та почути і місцевих артистів – гурти «Баbай» та «Зворотня дія».

І якщо на місцевих гуртах хмельничани розігрівалися, на виступах EPOLETS та Space Of Variations шаленіли, то під заспокійливі ритми та ароматичні димові ефекти MOTANKA поступово вгамовували свої емоції.

Кожен гурт фестивальники просили виступити на «біс», проте стислий таймінг (гучна музика мала затихнути о 23.00) не дав такої можливості всім артистам.

Наступний, і, очевидно, останній цьогорічний фестиваль на Хмельниччині відбудеться за місяць. Нагадаємо, у Кам’янці-Подільському з 25 по 27 вересня відбудеться ювілейна «Respublica FEST». Щоправда, цей фестиваль буде ще більш локальним та обмеженим для відвідувачів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter