Новини
Суспільство

На Хмельниччині учасники ООС зможуть замінити автомат на пензель

У Хмельницькому та Нетішині розпочалась реалізація проєкту «Робота з учасниками, ветеранами ООС та їх родинами в інформаційно консультативних центрах».  Розрахований проєкт на 10 місяць.

«У Хмельницькому та Нетішині створені та працюють інформаційно-консультативні центри для учасників ООС та їх родин. Під час реалізації проєкту, на базі цих центрів, будуть проведені групові психологічні та психотерапевтичні консультації, навчальні тренінги, телепередачі, фестивалі для родин учасників АТО», – розповідає організаторка проєкту Тетяна Баєва.

Також для учасників бойових дій створять можливість комплексної психологічної реабілітації та післявоєнної адаптації через засоби мистецтва, розкриття творчого потенціалу. Арт-терапія, вважають організатори зустрічі, надасть можливість особистості виразити себе «іншими голосами»: рухами, кольором, формою, пластикою.

“Маємо надію, що цей проект дасть реальну та ефективну допомогу та підтримку людям, які її потребують”, – говорить Тетяна Баєва.

До проекту будуть залучені експертки, які надаватимуть інформаційну та юридичну підтримку учасникам. Також працюватимуть фахові психологи, які допомагатимуть відповідній цільовій групі.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter