Новини
Здоров’я

Через COVID-19 на Хмельниччині закрили дитсадок та змінили логістику лікування

У Нетішині два тижні не працюватиме дитячий дошкільний навчальний заклад, у Хмельницькому хворих на пневмонію госпіталізуватимуть до міської лікарні, а на Шепетівщині тимчасово призупинили медичні огляди.

Стабільне зростання кількості хворих на гостру респіраторну вірусну інфекцію, спричинену COVID-19, продовжує вносити корективи у життя мешканців Хмельниччини. Так, частина міст та районів області, починаючи з 24 серпня, із “зеленої” перемістилися у “жовту” зону.

Крім додаткових обмежень, пов’язаних зі зміною карантинної зони і затверджених Кабінетом Міністрів, на подолян чекають інші новації. Так, у Хмельницькому хворих на пневмонію надалі госпіталізуватимуть для стаціонарного лікування не у ХІЛ, а у Хмельницьку міську лікарню.

З інфекційної лікарні, де наразі проходять лікування лише пацієнти з підтвердженим COVID-19, хворих з пневмонією та негативним тестом на коронавірус також переводитимуть до міської лікарні.

Як повідомив у коментарі Суспільному директор медзакладу Валерій Гарбузюк, зараз у стаціонарі пульмонологічного відділення, розрахованого на 50 пацієнтів, перебуває 30 хворих на пневмонію.

У Нетішині захворювання на коронавірус підтвердили в одного з працівників дитячого садка №2. В зв’язку з цим ДНЗ на два тижні йде на карантин. Про це повідомив міський голова Нетішина Олександр Супрунюк:

Відсьогодні закритий на карантин на 2 тижні другий садочок. В одного з працівників виявлено коронавірус. Всі контактні особи на самоізоляції. Початок нового навчального року плануємо розпочати вчасно.

Також міський голова міста-супутника нагадав батькам, чиї діти повертаються з відпочинку, про необхідність при найменшій підозрі на хворобу звертатися до сімейного лікаря.

Як повідомив мер Нетішина, у місто доставили новий апарат ШВЛ, який планують встановити цього тижня. Крім того, монтують обладнання для ПЛР-лабораторії. Спростував міський голова Нетішина і чутки про нібито закриття ринків та магазинів.

На території Шепетівського району через COVID-19 тимчасово призупинили проведення медичних оглядів як для дорослих, так і для дітей.

Таке рішення прийняла комісія з питань ТЕБ та НС при Шепетівській райдержадміністрації.

Тимчасово призупинити проведення періодичних медичних оглядів працівників та дітей закладів освіти Шепетівського району у КНП «Шепетівська центральна районна лікарня» та КП «Комунальне некомерційне підприємство Шепетівський центр первинної медико – санітарної допомоги», – повідомляє сайт Шепетівки.

Станом на вечір 25 серпня у Хмельницькій області COVID-19 лабораторно підтверджено у 2070 осіб. Нові випадки виявлені:

  • 1 – м. Старокостянтинів
  • 3 – м. Хмельницький
  • 1 – Хмельницький район
  • 1 – Ярмолинецький район

На лікуванні перебуває 762 особи: 188 – стаціонарно, 574 – амбулаторно. Одужало 1267 осіб (61,2% від підтверджених випадків). Кількість летальних випадків в області – 41.

Найбільша кількість активних хворих – 262 – у Хмельницькому. З них 44 лікується стаціонарно, в тому числі 2 – на ШВЛ.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter