Новини
Спорт

У Сатанові відкрили мультифункціональний спортивний майданчик

Сьогодні у смт. Сатанів Городоцького району відбулось урочисте відкриття міського мультифункціонального спортивного майданчику.

Під час урочистостей, Міністр розвитку громад і територій України Олексій наголосив, що сьогоднішнє відкриття міського мультифункціонального спортивного майданчику є символом позитивних змін у державі, серйозним ривком у потужному інфраструктурному розвитку.

“Citius, Altius, Fortius! (Швидше, вище, сильніше!) – впевнений, що цей девіз стане девізом спортивних команд, що сьогодні стоять поряд з новим спортивним майданчиком. Також впевнений, що сьогоднішня урочистість – це чергова відповідь на ті питання, які сьогодні лунають. Чи правильно ми все робимо? Ми бачимо заможну громаду, отже децентралізація працює. Бачимо як в експлуатацію здаються нові об’єкти і незабаром, 1 вересня, частина оновленої школи відчинить свої двері для дітей мешканців Сатанівської громади. І це означає, що програма “Велике будівництво” працює, а отже ми все робимо правильно”, – зазначив Дмитро Габінет, голова Хмельницької ОДА.

Щодо відновлення корпусу школи №1, наразі будівельні роботи виконані на 99%, проводяться дрібні підготовчі етапи до безпосереднього навчального процесу. Відчинить свої двері для учнів, батьків та вчителів загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 1 вересня.

Цьогоріч, початок навчального процесу відбувається в умовах протиепідемічних заходів, тому одним із найважливіших питань під час сьогоднішнього візиту було дотримання рекомендацій щодо протидії захворюваності та виконання протоколу щодо навчального процесу в таких умовах.

За словами директора школи Володимира Іжицького, відкриття нового корпусу школи дозволить знизити ймовірність передачі респіраторних захворювань між дітьми молодших та старших класів, адже відкриття нового корпусу дозволяє розділити учнів по різних приміщеннях.

В результаті реалізації проекту, діти шкільного віку смт. Сатанова та навколишніх сіл Сатанівської громади отримали затишний, сучасний освітній заклад з їдальнею на 280 учнівських місць, майстернями, навчальними класами, оснащений інженерними мережами, сучасними комп’ютерними технологіями. Підвезення учнів здійснюється з населених пунктів Сатанівської ОТГ – Сатанівка, Олександрівка, Зверхівці, Сатанів, Кринцилів та Городоцької ОТГ – с. Борщівка двома автобусами. У школі навчається 420 учнів (потужність становить 500 учнів), заклад визначено опорним.

Загальна кошторисна вартість будівництва корпусу школи становить 40 853 992 млн. грн. Передбачено у 2020 році з ДФРР – 18 000 000 млн. грн., з місцевого бюджету – 4 543 548 млн. грн.

Загальна кошторисна вартість стадіону становить 3 462 000 млн. грн., з них 1 728 000 млн. грн. кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту. Решту профінансовано з коштів бюджету Сатанівської ОТГ.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter