Новини
Події

На Хмельниччині утворили сільські та селищні виборчі комісії

У Хмельницькій області для проведення виборів районні виборчі комісії утворили 22  селищні  та 25 сільських виборчих комісій. Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, в складі більшості комісій переважають представники партій «ВО «Батьківщина», «Слуга народу», «Європейська солідарність» та «За майбутнє».

На Хмельниччині три районні територіальні виборчі комісії у встановлені законодавством строки провели засідання і сформували склад селищних та сільських виборчих комісій.

Кам’янець-Подільська районна ТВК сформувала 6 селищних та 7 сільських виборчих комісій у максимальному складі – 18 осіб. Найбільше представництво у сільських та селищних ТВК отримали такі політичні сили, як Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» (36), партії «Слуга народу» (34), «Європейська солідарність» (32), «Опозиційна платформа – За життя» (26) та «За майбутнє» (23).

У керівному складі найбільше представників партій «Слуга народу» (8 голів, 2 заступники), «За майбутнє» (3 заступники, 2 секретарі), «ВО «Батьківщина» (1 заступник, 1 секретар), «Солідарність жінок України» (3 заступники, 1 секретар), «Європейська солідарність» (2 голови, 2 секретарі), «Україна завтра» (1 голова, 2 заступники, 1 секретар).

У Хмельницькому районі ТВК сформувала 12 селищних та 9 сільських виборчих комісій. Усі селищні та 8 сільських – у максимальному складі, по 18 осіб. У складі однієї сільської виборчої комісії 16 осіб. Розглядаючи кандидатури до складу сільських і селищних ТВК, Хмельницька районна виборча комісія прийняла рішення про виключення зі списків кандидатури, яка була вказана у поданнях одразу від двох політичних партій – «За конкретні справи» і «Воля народу».

До п’ятірки партій, які отримали найбільше представництво у селищних та сільських виборчих комісіях Хмельницького району, увійшли «Слуга народу» (55), ВО «Батьківщина» (58), «Європейська солідарність» (54), «За майбутнє» (44) та «За життя» (42).

Найбільша кількість керівних посад дісталася партіям «Слуга народу» (2 голови, 1 заступник та 6 секретарів), «Солідарність жінок України» (2 голови, 4 заступники, 1 секретар), «Європейська солідарність» (3 голови, 2 заступники, 1 секретар), «За майбутнє» (1 голова комісії, 2 заступники, 3 секретарі), «Опозиційна платформа – За життя» (1 голова, 4 заступники), «ВО «Батьківщина» (1 голова, 3 заступники, 1 секретар), «Україна завтра» (3 голови, 1 заступник, 1 секретар) .

13 ТВК сформувала Шепетівська районна виборча комісія: 4 селищні та 9 сільських. 10 комісій по 18 осіб та 3 комісії по 17. Найбільше у сільських та селищних ТВК представників партій «Європейська солідарність» (38), ВО «Батьківщина» (36), «Слуга народу» (35), «За життя» (26) та «За майбутнє» (23).

У керівному складі основна частка посад розподілилися так: 6 керівних посад у партії «ВО «Батьківщина» (4 заступники і 2 секретарі), по 5 посад у партії «За життя» (2 голови, 2 заступники та 1 секретар) та «Слуга народу» (1 голова, 3 заступники і 1 секретар), по 4 керівні посади у політичних сих «За конкретні справи (3 голови і 1 секретар), «За майбутнє» (1 голова, 1 заступник і 2 секретарі), «Європейська солідарність» (1 голова і 3 секретарі).

Відповідно до частини 6 статті 203 Виборчого кодексу Українирайонні виборчі комісії формують склад сільських, селищних виборчих комісій у відповідному районі не пізніш як за шістдесят днів до дня чергових виборів. Подання до складу відповідних територіальних виборчих комісій можуть вносити районні організації політичних партій, зазначених у частині другій цієї статті, а у разі їх відсутності у структурі відповідної політичної партії – обласна чи республіканська в Автономній Республіці Крим організація цієї політичної партії згідно з існуючим адміністративно-територіальним устроєм. Такі подання вносяться не пізніш як за шістдесят п’ять днів до дня чергових виборів.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter