Новини
Бізнес

Власник магазину побутової техніки у Хмельницькому не впустив перевіряючих

Згідно з направленням та наказом на проведення планового державного контролю, працівники відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели планові перевірки характеристик енергоспоживчих продуктів. Про це повідомляє Держпродспоживслужба у Хмельницькій області.

Перевіряли стан побутових холодильників та пральних машин; посудомийних машин; телевізорів; кондиціонерів повітря; пилососів; духових шаф та кухонних витяжок, які продаються у одному із магазинів міста Хмельницького.

Перед початком проведення перевірки працівники органу пред’явили службові посвідчення та направлення на проведення перевірки.

Суб’єкт господарювання почав перешкоджати проведенню перевірки характеристик продукції та не виконав встановлені вимоги Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» посадових осіб, які здійснюють ринковий нагляд. 

Про відповідальність за порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» суб’єкт господарювання попереджений (ст. 44 зазначеного Закону та ст. 18837 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Законодавство України про державний ринковий нагляд і контроль продукції складається з Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції», інших нормативно-правових актів, що регулюють відносини в цій сфері, у тому числі Технічних регламентів.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter