Новини
Культура

Хмельницький краєзнавець отримає премію Орловського

До Дня міста, Дмитро Казанцев – член Національної спілки краєзнавців України, отримає відзнаку та грошову премію, а саме дві тисячі гривень, за внесок та дослідження обласного центру та усієї Хмельниччини. Про це йдеться у положенні про іменну премію на сайті міської ради.

Саме цьогоріч чоловік став лауреатом міської премії імені Михайла Орловського у галузі історико-краєзнавчих досліджень. Дмитро Казанцев задіяний не лише у спілці краєзнавців, він також є головою ГО «Поділля-простір» та заступником голови ГО Хмельницької міської спілки колекціонерів «Проскурівський колекціонер»

Нагадаємо,  Хмельницька міська премія імені Михайла Якимовича Орловського присуджується раз на рік, починаючи з 2007 року, особі або особам, які відзначилися у галузі історико-краєзнавчих досліджень, зробили вагомий внесок у вивчення та дослідження історії міста Хмельницького, охорону та популяризацію пам’яток історії і культури. 

Михайло Якимович Орловський – історик та етнограф ХІХ століття, започаткував в українській історіографії та поділлєзнавстві вивчення історії міст, сіл і містечок краю, розглядаючи історію рідного Поділля, як невід’ємну частку історії всієї України.

Автор: Анастасія Сбродова

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter