Новини
Екологія

На сміттєпереробний завод у Хмельницькому виділять 28.5 млн гривень

На початку жовтня 2020 року  влада Хмельницького підпише кредитний договір з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) на суму 28,5 млн євро, який спрямують на будівництво сміттєпереробного комплексу. Про це заявили у Хмельницький міській раді.

Кредит ЄБРР буде розбитий на декілька траншів і доповнюватиметься інвестиційним грантом у розмірі до 5 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС.

Кредит виділяється під 5,75%-річних у євро на 13 років. При цьому сама відсоткова ставка може бути знижена,– говорить заступник директора КП “Спецкомунтранс” Микола Ваврищук

Пан Ваврищук наголосив, що ЄБРР контролюватиме і проводитиме закупівлі у рамках реалізації проекту з відновлення та модернізації інфраструктури твердих побутових відходів у Хмельницькому.

Планується провести чотири тендера:

  • встановлення станції очистки фільтрату на діючому полігоні твердих побутових відходів;
  • придбання бульдозера і компактора;
  • обрання компанії для проєктування та будівництва сміттєпереробного заводу у Хмельницькому;
  • обрання компанії для рекультивації з подальшим закриттям діючого полігону твердих побутових відходів у Хмельницькому.

“Спецкомунтранс” наступного тижня оголосить тендер на залучення технічного консультанта, який протягом трьох років слідкуватиме за рекультивацією діючого сміттєзвалища і будівництва сміттєпереробного заводу.

3-го вересня Антимонопольний комітет України підтвердив і погодив реалізацію проєкту модернізації інфраструктури твердих побутових відходів у Хмельницькому, що становлять загальний економічний інтерес,– зазначив Микола Ваврищук

Загалом проект відновлення та модернізації інфраструктури твердих побутових відходів у місті оцінюється в 36,5 млн євро.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter