Новини
Події

З січня на Хмельниччині понад 13 тисяч безробітних отримали роботу

У Хмельницькому протягом  січня – серпня 2020 року понад 4,4 тис. роботодавців звернулися до Хмельницької обласної служби зайнятості в пошуку працівників. Забезпечено роботою 13,4 тис. громадян, в тому числі 9,5 тис. зареєстрованих безробітних. Про це повідомляє Хмельницька обласна державна адміністрація


Сьогодні у Хмельницькій області працюють майже 61,3 тис. юридичних та фізичних осіб. А саме 55% у оптовій та роздрібній торгівлі (33715 одиниць), у промисловості – 6,0% (3678), у сільському господарстві 4,6% (2820) тощо.

Суб’єкти господарювання Хмельницької області  вже стали постійними клієнтами та надійними соціальними партнерами служби зайнятості. Таке партнерство та взаємовигідна співпраця забезпечує безробітних надійним місцем роботи, а роботодавців – кваліфікованими кадрами.

Широким попитом користуються професії будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг», – зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Роботодавці, які мають потребу в кваліфікованих працівниках охоче користуються такою послугою служби зайнятості, як професійне навчання, перенавчання  та підвищення кваліфікації.

Так, з початку року із 2,2 тис. безробітних, які навчалися під конкретні робочі місця на замовлення 789 роботодавців;  96,4% були успішно працевлаштовані.

Нагадаємо, станом на 3 вересня 2020 року  Хмельницьким ОЦЗ було прийнято 5443 позитивних рішень про виплату  допомоги по частковому безробіттю 8973 особам, в тому числі 5430 ФОПам.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter