Новини
Бізнес

Хмельницький визнали одним із кращих міст для бізнесу

Журнал «Forbes Україна» оголосив рейтинг найсприятливіших для бізнесу міст України. Про це повідомила liga.net із посиланням на вересневий друкований випуск журналу.

Першим у списку 38 українських міст став Івано-Франківськ, на другій сходинці – Вінниця, а Львів посів третє місце. Київ опинився на четвертому місці, а Тернопіль замикає чільну п’ятірку. 6 місце – Ужгород, 7 – Дніпро, 8 місце посів Хмельницький, 9 – Одеса та заключне 10 місце – Харків.

У «Forbes Україна» наголосили:

Західні регіони частіше пропонують бізнесу прийнятні умови для заснування та сталого розвитку. Перші шість міст рейтингу розташовані західніше від географічного центру України. Міста сходу впевнено посіли останні місця. Розташування поруч із лінією фронту негативно впливає не тільки на безпеку, а й на багато інших факторів – відтік населення, низька купівельна спроможність, проблеми з транспортним сполученням.

Рейтинг складали за оцінкою привабливості для бізнесу українських міст із кількістю населення понад 90 тис. людей. Уклали рейтинг за 10 критеріями, зокрема це прозорість міської влади, ділова активність, легкість ведення бізнесу та купівельна спроможність, транспортне сполучення, безпека, освіта, сприйняття міста його жителями, привабливість для міграції та екологічна ситуація.

У список міст також увійшов Кам’янець-Подільський. Він займає 28 сходинку.

Як відзначають автори рейтингу, рейтинг складений для того, щоб визначити перспективні напрямки розвитку бізнесу та залучення інвестицій.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter