Новини
Події

Смертельна доза алкоголю: У Хмельницькому водій попався на “гарячому”

Вчора близько 21:40 в обласному центрі патрульні зупинили легковик Ford. За кермом був 28-річний місцевий житель. Про це повідомила Патрульна поліція Хмельницької області.

Під час спілкування, поліціянти помітили, що у чоловіка явні ознаки алкогольного сп’яніння. Він пдідтвердив, що вживав алкоголь та дав згоду на проходження огляду Драгером.

Після цього прилад показав недопустиму цифру – понад 6 проміле алкоголю у крові виявив прилад. Це майже у 30 разів перевищує норму.

На місці події правоохоронці склали на водія протокол за частиною 1 статті 130 (Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння).

Згідно статті передбачено покарання у вигляді накладення штрафу на водія у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

За серпень 2020 патрульними зафіксовано 1️4️6️0️ випадків порушення водіями встановлених обмежень швидкості руху.

Пам’ятайте:

згідно частини 1 статті 122 КУпАП — перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 20 км/год — тягне за собою накладення стягнення у вигляді штрафу в розмірі 255 гривень.
згідно частини 3 статті 122 КУпАП — перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 50 км/год — тягне за собою накладення стягнення у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter