Новини
Здоров’я

Хмельницька інфекційна лікарня прийняла 18% всіх інфікованих коронавірусом в області

У Хмельницькій інфекційній  лікарні  (ХІЛ) станом на 7 вересня отримали допомогу  582 пацієнти з коронавірусною інфекцією. Це близько 18% всіх зареєстрованих випадків COVID-19 за 2020 рік. 14% пацієнтів ХІЛ не мали запалення легень. Найменший термін перебування у лікарні – 6 днів, найбільший – 51 день. Про це повідомила директорка закладу Оксана Піддубна.

“Від початку року у лікарні померли 33 особи з підтвердженим COVID-19. У всіх померлих були супутні захворювання. Зокрема, цукровий діабет, ішемічна хвороба серця, атеросклеротичний кардіосклероз, ожиріння, гіпертонічна хвороба та інші”, – зазначила Оксана Піддубна у відповіді на запит.

2 пацієнти лікарні зараз перебувають на штучній вентиляції легень. Медзаклад  має 13 апаратів ШВЛ. 39 пацієнтів нині потребують кисневої терапії.  Всі вони, за інформацією директорки, мають супутні захворювання системи кровообігу.  Нагадаємо, кисневі використовуються, коли пацієнти можуть самостійно дихати, але потребують кисневої терапії для полегшення роботи легень.

Всього станом на 7 вересня на стаціонарному лікуванні  у ХІЛ перебувають 165 осіб, інфікованих SARS-CoV-2. Ще 256 таких пацієнтів зараз лікуються в інших медичних закладах області – Кам’янець-Подільській, Городоцькій, Дунаєвецькій, Славутській, Старокостянтинівській,  Шепетівській центральних райлікарнях. А також – у  Державній установі «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Хмельницькій області».

За вісім  місяців у закладі пролікований 2331 пацієнт. Це на понад 1400 осіб менше, ніж за такий же період 2019 року. 

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter