Новини
Здоров’я

Міська лікарня Хмельницького може стати «ковідною»

Станом на 19:00 7 вересня в області зареєстровано 3339 осіб з COVID-19. Серед них є 185 дітей, 334 медпрацівників та 40 освітян. Повідомляє Хмельницька ОДА.

За останню добу виявлено 57 нових випадків зараження вірусом. Серед яких 34 хворих зареєстровано в обласному центрі, 6 – у Шепетівці, по 4 нових – у Віньковецькому та Волочиському районах, троє нових осіб захворіли у Славуті, двоє – у Полонському районі та по одній особі виявлено у Городоцькому, Ізяславському, Хмельницькому та Шепетівському районах.

Серед нових хворих є 6 гравців футбольного клубу «Епіцентр», двоє працівників Хмельницької обласної лікарні (ортопедичне відділення та харчоблок закриті на карантин), двоє податківців та один працівник «Хмельницькелектротрансу».

Завантаженість ліжкомісць у “ковідних” лікарнях Хмельниччини складає 55,2%.

Найбільше хворих зараз лікуються у Хмельницькій інфекційній лікарні – 161 людей та двоє із підозрами. Таким чином у сьогоднішньому брифінгу Роман Примуш пояснив, що лікарня переповнена на 100%. Наразі вирішується питання про перепрофілювання міської лікарні Хмельницького на додаткове місце для лікування «ковідних» хворих.

Кам’янець-Подільська ЦРЛ, яка нещодавно почала свою роботу, прийняла 40 хворих із COVID-19 та 8 осіб із підозрою. Завантаженість 51%.

У Городоцькій ЦРЛ лікуються 24 хворих та 8 людей із підозрою. Завантаженість 27%.

Дунаєвецька ЦРЛ – 64 хворих, підозр – 3. Завантаженість – 75%.

Славутська ЦРЛ майже повна хворих – 75, підозр – 14. Завантаженість складає 87%.

Старокостянтинівська ЦРЛ: хворих – 6, підозр – 2.

Шепетівська ЦРЛ: хворих – 58, підозр – 7. Заповненість – 78%.

Ізяславська ЦРЛ: хворих – 0, підозр – 2.
ДУ ТМО МВС Укр. По Хм обл: хворих – 6, підозр – 1.

Також наступними планують перепрофілювати на опорні лікарні для боротьби із COVID-19 Волочиську ЦРЛ, Спеціалізовану медико-санітарну частину в Нетішині та Красилівську центральну районну лікарню.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter