Новини
Кримінал

У Хмельницькому на ринку жінка продавала рибу без документів

У період із 1 по 7 вересня державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 27 порушень закону у сфері охорони водних біоресурсів. Повідомляє Хмельницький рибоохоронний патруль.

За цей період часу складено 4 протоколи згідно статті 85 КУпАП ч. 4, 1 – за ч.3 ст. 85 КУпАП, чотири – за ч.1 ст.88 та дві – за ст. ч.1 ст.188.

Оформлено чотири акти на вилучення безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 74 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 343 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 2 881,5 грн», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Наприклад, 04 вересня 2020 року державні інспектори викрили місцевого мешканця, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою. Інцидент стався на р. Південний Буг, у с. Горбасів Летичівського району.

Громадянин виловив 64 шт карася. Завдано збитків у розмірі 1 088 грн. На особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Також, 06 вересня 2020 року Хмельницький рибоохоронний партуль виявив особу, яка, на ринку «Ранковий» у м. Хмельницький, продавала без відповідних документів карася сріблястого у кількості 15 кг. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 88-1 КУпАП.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація: Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів».

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter