Новини
Кримінал

На Хмельниччині розсекретили конопляну ферму: власника засудили

Шепетівський міськрайонний суд визнав винним чоловіка у незаконному виготовленні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (частина 1 статті 309 КК України) і в незаконному посіві та вирощуванні конопель (частина 2 статті 310 КК України) та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на 3 роки, звільнивши від відбування покарання з випробуванням на 1 іспитовий рік. Повідомляє Хмельницький апеляційний суд.

За вироком, 40-річний житель Шепетівки на огородженій сіткою присадибній ділянці вирощував коноплі. Протягом червня-липня цього року він посіяв і виростив (прополював, проріджував, підв’язував) 141 рослину конопель. Під час обшуку його місця проживання, поліцейські в літній кухні та душовій кабіні знайшли ще 135 сухих рослин конопель, які згідно з висновком експерта є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом.

28 серпня 2020 року між прокурором Шепетівської місцевої прокуратури та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості, за умовами якої, останній повністю і беззастережно визнав свою винуватість в інкримінованих діяннях, щиро покаявся.

“(Обвинувачений) на обліку у лікарів психіатра та нарколога Шепетівської ЦРЛ не перебуває, не судимий, запропоноване в угоді покарання визначено в межах санкції інкримінованих злочинів і відповідає вимогам ст.65 КК України, особі обвинуваченого”, – зазначено у вироку суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений з підстав, передбачених ст.394 КПК України, до Хмельницького апеляційного суду.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter