Новини
Бізнес

150 підприємців з Хмельниччини протестують під Верховною Радою (Оновлено)

Підприємці Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Нетішина та інших міст області беруть участь у Всеукраїнській акції #SaveФОП, яка наразі проходить під стінами Верховної Ради України.

«Ми вимагаємо врятувати від знищення малий бізнес. Введення касових апаратів для ФОПів – це є смертельний вирок для підприємництва і знищення спрощеної системи оподаткування як такої», – прокоментував для ПоділляNews очевидець та учасник акції #SaveФОП, член Хмельницької Регіональної ради підприємців Юрій Ярина.

Рух #SaveФОП сьогодні 16 вересня проводить протест “ПРАВО на ПРАЦЮ” під Офісом Президента України, Верховною Радою України та Комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України проти обмежень бізнесу та на захист мікропідприємництва і спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності в підтримку законопроектів 3853-1, 3853-2 та 3993, якими скасовується обов‘язок використання фіскалізованих РРО ФОПами-спрощенцям та закладається підґрунтя для розвитку спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності в частині прив‘язки лімітів спрощенки до мінімальної заробітної плати.

“Просимо погоджувальну раду внести на розгляд ВР на цьому тижні законопроекти 3853-1 та 3853-2.Ці законопроекти включили на розгляд сесією ВР на грудень. Підприємці просять, аби їх розглянули цього тижня. Бо в грудні треба купувати касові апарати, щоб встигнути зареєструвати. Однак голова ВР України відмовив їх включати до порядку денного найближчим часом”, – розповів Юрій Ярина.

Фото та відео від Юрія Ярини.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter