Новини
Бізнес

Підприємці Волочиська обурені карантинними обмеженнями

Панад сотня підприємців Волочиської ОТГ прийшли на сесію Волочиської міської ради, аби висловити свою незгоду з карантинними обмеженнями. Про це повідомила депутатка Волочиської міської ради Аліна Коваль.

«Підприємці переконані, що заборона на ведення певних видів діяльності під час карантину є нелогічною і насправедливою. Дійшло до того, що люди просять захисту у місцевого самоврядування від власної держави», – прокоментувала Аліна Коваль.

Наразі засідання сесії Волочиської міської ради ще триває. У звязку із цим, створено Координаційну раду у складі підприємців, депутатів, юристів для швидкого реагування.

«Вчора у Волочиську уже діяла виїзні група поліції, які обіцяють накладати штрафи на порушників карантину. Зараз на сесії прийнято рішення звернутись до Державної комісі ТЕБ та НС, до органів нацполіції, до Міністра охорони здоров‘я, аби діяти спільно в цій ситуації»,- зазначає депутатка.
Аліна Коваль констатує, що ситуація в ОТГ дуже складна і напружена:«Перший локдаун завів підприємців у борги, які досі не виплачені. А другий – призведе до повного закриття діяльності. Люди сподіваються тільки на місцевих депутатів, просять не закривати заклади громадського харчування, торгівлі промисловими групами товарів, надання послуг, громадських перевезень. Місцеві перевізники змушені будуть звільнити усіх водіїв, адже 10 автобусів – це 50 тис грн. лише мінімальної зарплати. У людей депресія від безвиході, адже є борги, оренда, податки».

Наразі засідання сесії Волочиської міської ради ще триває.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter