Новини
Кримінал

На Хмельниччині чоловіка за викрадені 1700 грн. позбавлять волі на 3 роки

Вчора, 17 вересня Шепетівський міськрайонний суд визнав 31-річного жителя Шепетівського району винним в крадіжці, вчиненій повторно та поєднаній з проникненням у житло і призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі. Із обвинуваченого стягнуто 1700 гривень – на відшкодування завданої злочином шкоди. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Подія сталась 29 червня 2020 року. Чоловік вирішив здати металеву проводку. Коли він прийшов до помешкання приймальника брухту в с. Чотирбоки Шепетівського району, господаря вдома не було. Взявши ріжковий ключ, який лежав біля будинку, обвинувачений зірвав навісний замок і зайшов до хати. В одній із кімнат на столі поцупив гроші (1700 гривень), які згодом витратив на власні потреби.

У судовому засіданні свій вчинок пояснив тим, що був нетверезим. Суму викраденого визнав і обіцяв відшкодувати, проте потерпілий просив покарати злодія реальним позбавленням волі.

«Суд не вбачає підстав для застосування при призначенні покарання положень статті 75  КК України, оскільки обвинувачений вчинив новий тяжкий умисний злочин, маючи непогашену та не зняту в установленому законом порядку судимість за умисний злочин, що вказує на те, що він не став на шлях виправлення та на його суспільну небезпечність. За наведених обставин обвинуваченому необхідно призначити покарання  в межах санкції частини статті, за якою притягується до відповідальності  у виді позбавлення волі», – зазначено у вироку суду.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter