Новини
Кримінал

На Хмельниччині водія скутера оштрафували на 40 тис. гривень

Сьогодні Нетішинський суд позбавив 32-річного водія скутера Honda водійських прав та оштрафував його на 40800 гривень. Повідомляє Хмельницький апеляційний суд.


5 червня 2020 року в Нетішині поліцейські зупинили 32-річного чоловіка за кермом скутера Honda через підозру водіння нетверезим. Водій відмовився від проходження тесту на алкогольне сп’яніння, чим порушив п.2.5 ПДР України. Відповідальність за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння передбачена статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Правопорушник не з’явився на засідання до Нетішинського міського суду, який розглядав справу.

«Суд вчинив усі необхідні дії, щоб вчасно повідомити (особу, що притягується до адмінвідповідальності) про розгляд справи за адресою, яку він повідомив. Відповідальність за надання правдивої інформації про адресу проживання або адресу, на яку особу можна інформувати про перебіг подій по справі та особисті дані, повністю лежить на порушнику. Надання неправдивої інформації слід розглядати, як намагання у майбутньому використати цю обставину для уникнення відповідальності за адміністративне правопорушення», – зауважує суд.

В результаті Нетішинський міський суд визнав водія скутера винним та призначив чоловікові адміністративне стягнення у вигляді 40800 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter