Новини
Суспільство

Пенсіонери Хмельниччини отримають підвищені пенсії у вересні

Зростання мінімальної заробітної плати до 5000 грн. з 1 вересня 2020 року спричинило перерахунок пенсій і встановлення мінімального розміру на рівні 2000 грн. Про це повідомляє Хмельницьке обласне управління пенсійного фонду.

Загалом, для 86,0 тис. непрацюючих пенсіонерів Хмельницької області проведено відповідний перерахунок. Середній розмір підвищення пенсійних виплат в області склав 36,48 грн. Додатково на фінансування вересневих пенсій спрямовано 3,1 млн. грн.

    Для 65-річних пенсіонерів, які працюють або є приватними підприємцями, перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати проводиться після звільнення з роботи  або припинення підприємницької діяльності.

 Статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначено розмір мінімальної пенсійної виплати для непрацюючих осіб, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж чоловіки 35 років, жінки 30 років, в розмірі 40% мінімальної заробітної плати, визначеної законом України про Державний бюджет України на відповідний рік, але не менше прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter