Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому завершили добудову до НВК №10

Прибудова дасть змогу школі майже цілком перейти на навчання у першу зміну. У новому корпусі  передбачені аудиторії для 5-11 класів, є санвузли та гаряче водопостачання.

“Необхідність же проміжної зміни для четвертих і п’ятих класів вже відпаде. Також буде ще додатковий комп’ютерний клас – для всіх учнів. Тепер тільки третьокласники навчатимуться у проміжну зміну. Всього ж у школі навчається понад 1400 учнів”, – зазначив директор НВК №10 Віктор Грищук.

Нове приміщення поєднане з центральним корпусом переходом на рівні другого поверху. Будівля зведена на місці колишнього шкільного сховища.  У 80-тих же роках тут розташовувалася овочева база.

Прибудову до корпусу НВК №10 почали споруджувати у 2017 році – тоді демонтували сховище. Завершити планували наприкінці 2018. Проте через проблеми з підрядником – ПП “Стандарт-інвест”-  процес на деякий час призупинили.

“Спочатку ми оголосили тендерну закупівлю, але попередній забудовник зрозумів, що працювати з бюджетом досить важко. А вимоги до будівництва бюджетних об’єктів – дуже суворі. Підрядник  уповільнив виконання робіт, і ми були змушені розірвати з ним закупівлю та укласти договір з новим підрядником – ПП “Лідер”, – коментує начальниця управління капітального будівництва Хмельницької міської ради Тетяна Поліщук.

На зведення корпусу витратили близько 17,5 мільйонів гривень з міського бюджету. Це лише перша черга добудови до НВК№10. Проєктом також передбачене спорудження ліфта для маломобільних містян у центральному  корпусі. Третя черга – надбудова над басейном. Загальна вартість проєкту, який пройшов експертизу, – 30 мільйонів гривень. Проте наразі кошторис корегують. 

Найбільше потребує зведення додаткового приміщення, за словами директорки департаменту освіти та науки Надії Балабуст, навчальний заклад на Озерній. Зараз там будується початкова школа. Водночас у планах також спорудження на Озерній ще одного корпусу – для учнів 5-11 класів. Наразі добудовують і ліцей №17, а у школі №8 зводять їдальню.

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter