Новини
Події

Поліцейські кінологи з усієї України – у Кам’янці-Подільському

У Кам’янці-Подільському на базі Подільського державного аграрно-технічного університету відбулось чергове засідання Робочої групи з розвитку кінологічної служби Національної поліції України. Про це повідомляє пресслужба ГУ НПУ у Хмельницькій області.

У заході взяли участь поліцейські кінологи з різних куточків України, а також представники інших відомств системи МВС, у структурі яких є кінологічні служби. Вони обмінювалися досвідом та налагоджували міжвідомчу співпрацю.  

Учасників зустрічі привітав начальник Головного управління Національної поліції в Хмельницькі області Руслан Герасимчук: 

— Я переконаний, що результатом цієї зустрічі стане створення ефективної стратегії подальшого розвитку кінологічної служби в системі МВС. Тривалий час роль кінологічної служби в роботі правоохоронних органів недооцінювалась, і була відсунута на другий план, але в останні роки у цій галузі сталося багато позитивних зрушень і мені приємно, що поліція Хмельниччини також частково до цього причетна. Ми пишаємося тим, що саме у нас, на Хмельниччині, на базі університету, в якому ми знаходимось, створено першу і єдину спеціалізовану кафедру підготовки фахівців-кінологів для Національної поліції України.  

Полковник поліції зазначив, що на даний час кінологи залучаються до роботи над розкриттям майже усіх тяжких та особливо тяжких злочинів, до пошуку зниклих осіб і показують хороші результати роботи. Наприклад у минулому році фахівці кінологічного центру Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області у складі слідчо-оперативних груп здійснили майже 750 виїздів на місце події та допомогли розкрити близько 600 правопорушень.  

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter