Новини
Інфраструктура

У хмельницькому сквері незабаром запрацює туалет

Реконструкція туалету у хмельницькому сквері ім. Т. Шевченка на завершальному етапі. Про це повідомив начальник міського управління житлово-комунального господарства Василь Новачок.

За словами посадовця, точна дати відкриття громадської вбиральні не відома. Але це відбудеться до кінця року. Ймовірно, вже цієї осені. Наразі у приміщенні виконали все зовнішнє оздоблення, поклали плитку, відшпаклювали стелю, монтують умивальники, унітази і перегородки між туалетними кабінками.

“Окремо є жіноче та чоловіче відділення. В обох – кабінки для маломобільних груп. Також у туалеті  є кімната матері і дитини. Там буде гаряча вода з бойлеру. Умивальники – на гранітних плитах із сенсорними змішувачами. Витяжки”, – зазначив Василь Новачок.  

Якою буде плата за вхід, поки не відомо. Це вирішуватимуть на засіданні міськвиконкому.

“Вхід у туалет має бути платним. Бо тоді значно краща відповідальність людей, які його відвідують. І ті люди, які хочуть зробити якісь збитки, туди не заходитимуть”, – вважає посадовець.

Нагадаємо, новий туалет споруджують на місці старої вбиральні. Його загальна площа – понад 200 квадратних метрів. Генеральний підрядник – ПП “Моноліт-Буд”.

Раніше поблизу з новим ще не завершеним приміщенням встановили декілька біокабінок. Проте наразі їх прибрали. Поруч є лише комірка для маломобільних груп.  Вартість реконструкції – понад 2,5 мільйонів гривень.

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter