Новини
Суспільство

Спецномери для екотранспорту можуть отримати водії Хмельниччини

Перший «зелений знак» власникам електрокару вже видали у сервісному центрі МВС Хмельницької області.

Запроваджують номерні знаки нового типу для електромобілів у відповідності до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів», який почав діяти з 1 січня 2020 року.

У ДСТУ 4278:2019 визначені серії номерних знаків для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електричного транспорту – зі сполученнями латинських літер.

«Зелені» номерні знаки виглядають презентабельно. Для електромобілів, електромопедів та електромотоциклів – біла плашка з зеленими літерами і цифрами. Для електротаксі та електробусів – зелені цифри на темно-жовтому тлі, – прокоментував перший заступник начальника Головного сервісного центру МВС Юрій Смольянінов.

На сьогодні в Україні зареєстровано майже 23 тисячі електромобілів, причому щороку кількість такого транспорту в країні зростає.

«Зелені» номерні знаки закріплюватимуться лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. Реєстрація таких автівок буде відбуватися на загальних підставах. Більш детально про реєстрацію транспортного засобу в сервісному центрі МВС можна дізнатися за посиланням.

Перший “зелений номер” на Хмельниччині отримали власники електроавтівки Nissan Leaf 2012 року випуску.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter