Новини
Кримінал

За незаконний обшук та насилля судитимуть поліцейського на Хмельниччині

До суду направили обвинувальний акт відносно оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Шепетівського відділу Головного управління Нацполіції в області.
 

Слідство встановило: 10 січня 2018 року поліцейський виїхав за викликом до села Велика Рішнівка. Повідомлення стосувалося проникнення до будинку селянки та викрадення майна. Про це повідомляють на сайті Державного бюро розслідувань

Для з’ясування обставин правоохоронець вирушив до чоловіка, якого жінка звинувачувала у злочині. Знаючи, що відповідні відомості не внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та досудове розслідування не розпочато, поліцейський незаконно проник на огороджене подвір’я та до помешкання для проведення обшуку.
 
Згодом правоохоронець безпідставно наніс удар по спині чоловіку резиновою палкою. Внаслідок цього потерпілий отримав тілесні ушкодження  легкої та середньої тяжкості. Аби припинити такі дії поліцейського, селянин написав розписку про зобов’язання та пояснив обставини злочину.
 
Повернувшись додому, громадянин помер через ішемічну хворобу серця. Перебіг захворювання ускладнився через травму грудної клітини.
 
Поліцейського обвинувачують у незаконному проникненні до житла. А також – у незаконному проведенні в них огляду (обшуку), вчиненому службовою особою та перевищенні службових повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів (ч. 2 ст. 162 та ч. 2 ст. 365 КК України).
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Процесуальне керівництво – Хмельницька обласна прокуратура, оперативний супровід – Хмельницьке управління ДВБ Нацполіції.

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter