Новини
Спорт

Волейбольний клуб з Городка підсилив свій склад та оновив форму

Клуб «Епіцентр-Подоляни» з Хмельниччини став справжньою сенсацією України, здобувши звання чемпіона Першої ліги та не програвши жодного матчу. Попереду у гравців – участь у Суперлізі.

XXX Чемпіонат України серед чоловічих волейбольних команд суперліги сезону 2020/2021 років розпочнеться 9 жовтня. У першому матчі зійдуться амбітний новачок чемпіонату – клуб «Епіцентр-Подоляни» (Городок) та дворазові чемпіони України і триразові володарі національного кубка «ВК Барком-Кажани» (Львів).

Команда, створена три роки тому з ініціативи місцевих ентузіастів волейболу, вирвалася спочатку в Другу лігу Всеукраїнського чемпіонату, а за рік стала чемпіоном Першої ліги, не програвши жодного матчу. В сезоні 2020/2021 волейболісти зіграють у Суперлізі. Крім того, вони братимуть участь у європейському Кубку Виклику (Challenge Cup), третьому за рівнем єврокубоку після Ліги чемпіонів та Кубку ЄКВ. Перший матч європейської першості «Епіцентр-Подоляни» зіграють у Городку 4 листопада проти сербського «Партизану».

До нового сезону команда значно посилилася та запросила до свого складу досвідчених гравців, у тому числі зв’язуючого Владислава Діденко, діагонального Юрія Томіна, ліберо Дениса Фоміна, догравальників Володимира Сидоренко, Олександра Буздугана і Дмитра Сухініна, які вже багато пограли за різні клуби та виступали за збірну України.

«Перед командою стоїть амбітна мета – поборотися за медалі в Суперлізі, вийти у фінал Кубку України та пройти в другий етап європейського Кубку Виклику. І це цілком реально», – каже тренер клубу «Епіцентр-Подоляни» Юрій Мельничук.

«Епіцентр-Подоляни» є вихованцями спорткомплексу «Епіцентр» у місті Городок. Наприкінці жовтня ця спортивна арена прийматиме волейбольний Суперкубок України 2020 року. До нового спортивного сезону в спорткомплексі були проведені масштабні ремонтні роботи – замінено покрівлю, відремонтовано бокові панелі, інженерні мережі та системи, а найголовніше встановлено сучасну амортизаційну систему підлоги та покладено італійську паркетну дошку, аналогів якій немає в спортивних залах України, та сучасне професійне волейбольне покриття Taraflex Evolution.

«Завдяки цьому Городок може приймати та організовувати змагання міжнародного рівня», — розповів директор ВК «Епіцентр-Подоляни» Валерій Парамей.

Плани в почесного президента волейбольного клубу «Епіцентр-Подоляни», першого віцепрезидента Федерації волейболу України Олександра Гереги далекоглядні – перетворити старий спорткомплекс у с. Лісоводи (8 км від Городка) у професійну тренувальну базу зі стадіоном, залами та готелем.

«Я вірю в український волейбол, у його успішний розвиток. Й усі разом ми зможемо ще зробити багато для розвитку цього виду спорту: ростити спортивні таланти, формувати бажання українців вести активний спосіб життя та займатися спортом. Для цього, на мою думку, потрібно працювати над розвитком дитячо-юнацького, студентського волейболу», – зазначив Олександр Герега.

У волейбольному сезоні 2020/2021 років команда «Епіцентр-Подоляни» буде грати в новому екіпіруванні від іспанського спортивного бренду Joma, який також виступає технічним спонсором Національної збірної України з футболу. Форма виконана у двох кольорах — червоному та чорному (для ліберо – в жовтому та синьому). На ній розміщено логотип самого клубу, а також логотипи генерального спонсора компанії «Епіцентр К», титульного спонсора «Інтерспорт-Україна», партнерів Henkel (ТМ Ceresit) та Vansitone.

У візуальному оформленні команда орієнтувалася на форму провідного європейського волейбольного клубу, багаторазового чемпіона Італії Volley Lube.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter