Новини
Кримінал

На Хмельниччині за вимагання хабаря засудили інспектора Управління Держпраці

Вироком Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Вину головного державного інспектора Управління Держпраці в області у вчиненні корупційного правопорушення довели в суді прокурори Старокостянтинівської місцевої прокуратури.

Факт вимагання та одержання неправомірної вигоди ще 2018 року задументували правоохоронці.

Як встановило слідство, своє нереагування на виявлені порушення трудового законодавства посадовець «оцінив» у 5 тисяч гривень. У випадку, якби ФОП, діяльність якого перевіряв посадовець, не погодився на заявлені вимоги, йому “світив” штраф. Крім того, інспектор погрожував проінформувати про виявлені порушення правоохоронців.

В суді вина посадовця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, була доведена повністю.

Вироком Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області засудженому призначено покарання: 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі посади чи займатись такою діяльністю строком на 1 рік, з конфіскацією майна. Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений в Апеляційному порядку, повідомляють у пресслужбі Хмельницької обласної прокуратури.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter