Новини
Кримінал

Жінку, яку підозрюють у побитті доньки, суд взяв під варту

Мешканка села Ходаківці Хмельницького району до грудня перебуватиме за гратами. Жінку підозрюють у побитті 4-річної доньки, внаслідок чого дитину госпіталізували у важкому стані.

Дівчинку без свідомості та з численими тілесними ушкодженнями доставили днями у реанімацію Хмельницької обласної лікарні. Про надзвичайну подію лікарі повідомили правоохоронців.

З’ясовуючи обставини справи у медзакладі та за місцем проживання потерпілої, поліцейські встановили, що дівчинка разом зі старшою сестрою певний час проживала у дитячому будинку сімейного типу. Там діти перебували через те, що їх вилучили з сім’ї. Згодом їхня матір через суд повернула дітей додому.

Наявність травм на тілі дитини жінка пояснила тим, що у доньки після повернення з дитбудинку почалися епілептичні напади. Тож тілесні ушкодження вона нібито отримала в результаті чергового загострення хвороби.

Проте у дитячому будинку цю інформацію заперечили. Спеціалісти, які оглядали дитину, також дійшли висновку, що подібні травми вона могла отримати лише від умисного нанесення тілесних ушкоджень, повідомляє ІА ХМ-ІНСАЙД.

До медичного закладу дитину доставили у важкому стані. Лікарям довелося боротися за її життя.

Матері оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Днями Хмельницький міськрайонний суд обрав жінці запобіжний захід – тримання під вартою до 7 грудня 2020 року. Під час суду матір не змогла пояснити, звідки на тілі її доньки взялися травми та ушкодження.

Зазначається, що у сім’ї, крім потерпілої дівчинки, є ще двоє неповнолітніх дітей. Їх, швидше за все, помістять до спеціальних виховних закладів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter