Новини
Кримінал

Рецидивістку з Нетішина взяли під варту у залі суду

Попри не зняту й не погашену в установленому порядку судимість, мешканка Нетішина знову пішла на злочин.

Маючи за плечима чотири судимості за крадіжки, жінка навесні знову взялася за старе. Три дні поспіль вона ходила до продуктового магазину, звідки таємно виносила продукти. І не абищо: червону ікру, печінку тріски, лосось. Всього на суму понад 2500 гривень. Побувала крадійка і в магазині побутової хімії, звідки за два дні викрала косметики на понад 4300 гривень. Згодом “відзначилась” у супермаркеті, звідки винесла таємно м’ясні вироби та червону ікру на 1386 гривень.

Як розповіла у судовому засіданні жінка, товар вона проносила повз касу у сумці та рюкзаку. Вину свою визнала повністю і просила суворо не карати. Проте Нетішинський міський суд, визначаючи вид та міру покарання, врахував характер і ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, дані про те, що обвинувачена ніде не працює і раніше вже притягалася до кримінальної відповідальності. Крім того, маючи не зняту й не погашену в установленому порядку судимість, знову вчинила злочин під час дії іспитового строку. Також суд врахував пом’якшуючі обставини – каяття, сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, що обтяжують покарання, повідомляє пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

«З урахуванням особи обвинуваченої, суд вважає за необхідне обрати їй покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових злочинів, у виді позбавлення волі, в межах санкції ст. 185 ч.2 КК України, так як приходить до висновку, що її виправлення не можливе без ізоляції від суспільства. Підстав для застосування до обвинуваченої ст. ст. 69,75 КК України суд не вбачає», – ідеться у вироку суду.

Остаточне покарання, призначене судом, – 4 роки 1 місяць позбавлення волі. Запобіжний захід, обраний до набрання вироком законної сили, – взяття під варту у залі суду.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter