Новини
Політика

Кандидата у міські голови Славути звинувачують у домовленостях та спробі фальсифікувати вибори

Діючий міський голова Славути Василь Сидор на своїй сторінці у Фейбсук оприлюднив документи, в яких йдеться про нібито заплановані його конкурентом порушення виборчого процесу під час місцевих виборів, які відбудуться в Україні 25 жовтня 2020 року.

Підставою для звинувачення Олександра Миклуша, який балотується на посаду міського голови Славути, стало відео, відзняте у штабі іншої кандидатки у мери – самовисуванки Олесі Чубок. Обоє кандидатів йдуть на вибори від політичної партії «Слуга народу».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2689572001372695&id=100009597635466

Як йдеться у заявах Василя Сидора, які адресовані голові Хмельницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Сергію Мандзію та голові ЦВК Олегу Діденку, а також до поліції, прокуратури та СБУ, на відео, що його оприлюднила Олеся Чубок, «зафіксовано компрометуючі та неоднозначні відомості щодо запланованого Миклушем Олександром Петровичем – кандидатом на посаду Славутського міського голови (м. Славута, Хмельницької області) порушення виборчого процесу на чергових виборах».

Зокрема, у заяві (з посиланням на відео) зазначено, що кандидат Миклуш О.П. «заявляє про вигідну співпрацю із головою Славутської міської територіальної виборчої комісії Шепетівського району Хмельницької області Нестерчук Світланою Гаврилівною (особисті дані) про готовність їй «хорошо заплатити», дати «їй за виграш хорошу премію, таку що б перекрила всі…» за допомогу у здійсненні фальсифікацій результатів голосування на місцевих виборах».

Як зазначає у своїй заяві Василь Сидор, зафіксовані на відео факти дають підставу підозрювати голову Славутської МТВК Шепетівського району Хмельницької області Нестерчук С.Г. на користь конкретного кандидата під час місцевих виборів. Відтак просить розглянути скаргу, перевірити викладені у відзнятому відеоматеріалі факти та прийняти рішення щодо заміни голови Славутської  міської територіальної виборчої комісії Світлани Нестерчук.

У ще одній заяві, написаній першим заступником міського голови Славути Сергієм Микульським на ім’я начальника Славутського міського відділу поліції ГУ НПУ у Хмельницькій області В. Шкіндюку, крім викладених вище фактів, йдеться також про те, що кандидат Миклуш «планує домовитися із кандидатом на посаду Славутського міського голови Скибою П.П. шляхом пропозиції йому незаконної грошової винагороди у розмірі 1000 доларів; натякає на інші ймовірні варіанти неправомірної матеріальної винагороди».

Василь Сидор також записав звернення до славутчан, де висловив своє ставлення до методів боротьби на виборах своїх конкурентів.

До слова, судячи з відео, яке виклала Олеся Чубок, воно відзняте місяць тому – 20 вересня 2020 року. Проте оприлюднила його кандидатка у мери лише вчора, 22 жовтня 2020 року.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter