Новини
Кримінал

Екскерівник Хмельницького військкомату постане перед судом

Військовому інкримінують доведення підлеглого до спроби самогубства та одержання хабаря для впливу на медкомісію.

Досудове розслідування встановило: за півтори тисячі доларів США підполковник, який на той момент був заступником військового комісара, пообіцяв вплинути на членів медкомісії військкомату. В результаті призовника мали визнати непридатним до військової служби за станом здоров’я. Під час обшуків в одному зі службових приміщень Хмельницького військового комісаріату, проведених у червні цього року, слідчі Державного бюро розслідувань виявили та вилучили одержані посадовцем кошти в повному обсязі.

Також під час досудового розслідування з’ясувалося, що протягом майже року (з липня 2018 року по червень 2019-го) підполковник систематично використовував своє службове становище у власних цілях, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань. Молодшому сержанту, який перебував на посаді водія, він давав незаконні вказівки. Через це в якийсь момент між чоловіками виник конфлікт, який закінчився погрозами з боку посадовця на адресу підлеглого. І не лише його, а й його родини

Молодший сержант, перебуваючи під впливом психологічного насильства, вирішив покінчити життя самогубством. За допомогою канцелярського ножа наніс собі численні різані рани, які спричинили у військового короткочасний розлад здоров’я. Медики встигли його врятувати.

Обвинувальний акт відносно підполковника направлено до суду.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter