Новини
Кримінал

У Хмельницькому організована група намагалася створити свою міську раду

Протиправну діяльність людей, які працювали над створенням клону органу місцевого самоврядування в обласному центрі, задокументували співробітники Служби безпеки України. Дії організованої групи могли призвести до розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні.

Попередньо органи слідства встановили, що учасники групи, до складу якої входило понад десяток осіб, провели зібрання, на якому створили так званий «орган місцевого самоврядування Республіки Україна «Хмельницька міська рада». На зборах обрали «голову» і «депутатів» та оголосили про ліквідацію Хмельницької міської ради, що є діючим органом місцевого самоврядування. Аби надати ваги та легітимізувати свої дії, навіть розробили та підписали установчі документи фейкової організації.

Як встановили оперативники та слідчі спецслужби, організатор групи на власній сторінці у соцмережах поширював інформацію із закликами приєднуватись до «новоутвореної міської ради» для здійснення «реального» місцевого самоврядування, повідомляють у прес-групі УСБУ у Хмельницькій області.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів та за місцем проведення фейкових установчих зборів правоохоронці виявили документи, які підтверджують протиправну діяльність.

У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter