Новини
Суспільство

У Хмельницькому помер видатний художник та почесний громадянин міста

Михайло Андрійчук, заслужений художник України, не дожив до свого 93 дня народження менше місяця.

Про смерть митця, почесного громадянина міста Хмельницький, найстаршого серед хмельницьких художників повідомила на своїй сторінці у фейсбук Людмила Рожко-Павленко:

Не стало вірного сина своєї Вітчизни, патріота, художника, який ніколи не був стороннім спостерігачем, а завжди знаходився у вирі життєвих і мистецьких подій міста, області, України. Його ніжна душа завжди знаходила відраду й очищення в роботі, в спілкуванні з друзями, колегами, учнями. Проте зболене тіло не витримало тягаря недуги і не дало душі жити й розвиватися далі… Ми любили Вас, Майстре, ми будемо Вас пам’ятати, поки житимуть всі, хто мав честь і радість знати Вас. Ми розповімо про Вас іншим… Спочивайте з миром! Царство Небесне і земля Вам пером!

Видатний художник помер у Хмельницькій інфекційній лікарні 1 листопада, на 93 році життя. До свого дня народження він не дожив менше місяця.

Місце та час прощання з митцем уточнюється.

Довідка: Михайло Андрійчук народився 21 листопада 1927 року на Житомирщині. Український графік. Член Національної спілки художників України (1964). Заслужений художник УРСР (1987). Його творам притаманні висока майстерність, неординарність, філософська глибина. За життя митця відбулося близько двох десятків персональних виставок в різних містах України. Остання персональна виставка відбулася в Хмельницькому обласному художньому музеї в червні 2006 року. 2007 року за підсумками щорічного конкурсу «У сяйві вічної краси душа рідного міста» (Хмельницький) митець здобув перше місце у номінації «Графіка». Звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» Михайлу Андрійчуку було присвоєно рішенням позачергової тридцять третьої сесії Хмельницької міської ради №4 від 26 вересня 2019 року.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter