Новини
Суспільство

Готель у центрі Хмельницького визнали небезпечним для людей

Готель «Поділля», що на вулиці Шевченка в обласному центрі, зобов’язали повністю зупинити свою діяльність аж до повного усунення порушень пожежної безпеки. Відповідні рішення судів двох інстанцій Верховний Суд України залишив без змін.

Порушення вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у ПАТ “Готель “Поділля” зафіксували ще півтора роки тому, у березні 2019-го. Тоді надзвичайники під час перевірки виявили у будівлі низку порушень. Вони, на думку фахівців ГУ ДСНС у Хмельницькій області, становили загрозу життю людей через можливі ризики виникнення пожеж. На керівництво готелю подали до суду, аби зобов’язати усунути виявлені недоліки.  

Відсутність систем пожежогасіння; несправність сигналізації; вікна на сходових майданчиках, які не відкриваються; незахищена електромережа; відсутність плану евакуації та засобів захисту для людей під час пожежі – це лише частина 54 порушень, що їх виявили під час перевірки.

Із цього переліку зрештою було усунуто 4 порушення. З цим у судовому засіданні позивач – ГУ ДСНС України у Хмельницькій області – погодився. Проте пів сотні недоліків у приміщенні готелю так і залишилися.

Відтак суд першої інстанції вимоги позивача задовільнив. Наявні у готелі порушення пожежної безпеки, на думку суду, могли призвести до виникнення пожежі або інших неконтрольованих процесів, що становитимуть реальну загрозу життю та здоров’ю людей. Тож керівництво готелю зобов’язали припинити діяльність закладу аж до повного усунення виявлених недоліків. Рішення Хмельницького окружного адміністративного суду підтримали апеляційний та Верховний суди.

Застосовані до готелю заходи носять тимчасовий характер. Готель зможе відновити свою роботу, проте лише після того, як всі виявлені недоліки будуть усунуті.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter