Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому будують нову вулицю за 65 мільйонів (ВІДЕО)

Будівництво вулиці Мельникова, яка з’єднає вулиці Зарічанську та Трудову в обласному центрі, планують закінчити за чотири роки. Обійдеться вона у понад 65 мільйонів. Очікується, що нова дорожня артерія частково розвантажить рух транспорту проспектом Миру.

Вперше про будівництво нової вулиці заговорили у Хмельницькому на початку весни. Тоді, після підведення підсумків тендеру, оголосили переможця –  ТОВ “СТЛ+М”, назвали попередню вартість проекту – понад 63 мільйона гривень та орієнтовні строки будівництва (до кінця 2024 року). Щоправда, за півроку ціна нової вулиці дещо збільшилася. За інформацією Хмельницької міської ради вона наразі становить 65 017 700 гривень. А строки завершення будівництва залежать від того, чи буде у повному обсязі забезпечене його фінансування.

За проектом, вулиця Мельникова, довжина якої становитиме 1640 метрів, стане продовженням вулиці Зарічанської. На будівництві вже почалися підготовчі роботи. Хмельничани встигли зафіксувати, як саме готуються до будівництва дорожники.

Відповідно до проекту, будівництво планується провести у чотири черги. Ширина поперечного профілю майбутньої дороги – від 21 до 23 метрів. Ширина проїзної частини зі смугами безпеки руху – 8,1 м. На середині дороги запроєктовано будівництво пішохідного переходу та посадкових майданчиків в обох напрямках.

Також обабіч дороги будуть двосторонні тротуари шириною по 2,25 м та одностороння велосипедна доріжка двостороннього руху шириною 2,5 метра. Вулиця матиме одностороннє зовнішнє освітлення. Велосипедна доріжка з тротуаром освітлюватимуться окремо.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter