Новини
Політика

Пристрасті за голосами: як у Кам’янці готувалися до повторних виборів

15 листопада у Кам’янці-Подільському відбудуться повторні виборів. За голоси кам’янчан боротимуться Володимир Мельниченко та Михайло Посітко. Громадський спокій у місті під час виборів, які відбуватимуться на 59 дільницях, охоронятимуть понад сотня правоохоронців.

Поки громади Хмельниччини поступово знайомляться зі своїми новими або новими-старими очільниками, у кам’янчан іще все попереду. Останні тижні двійко кандидатів витратили на потужний агітаційний вплив на своїх виборців.

Нагадаємо, за голоси кам’янчан у неділю, 15 листопада, боротимуться:

  • Володимир Мельниченко (самовисування) – у першому турі набрав 10048 голосів або 40,47%
  • Михайло Посітко (політична партія Всеукраїнське об’єднання “Свобода”) – у першому турі набрав 8803 голосів 35,46%.

Решта майже 6 тисяч голосів розподілилися між іншими 5 кандидатами. Кому віддадуть свої голоси в неділю кам’янчани, які в першому турі обрали аутсайдерів, дізнаємося вже незабаром.

А боролися за голоси своїх потенційних прихильників кандидати так.

Очікували один одного на дебатах. Щоправда, у різних місцях: Михайло Посітко – у Хмельницькому

а Володимир Мельниченко – у Кам’янці-Подільському.

У групи підтримки кандидати залучали «важку артилерію» в особі очільників двох найбільших міст Хмельниччини. На боці Мельниченка – діючий міський голова Михайло Сімашкевич, який відмовився балотуватися на наступний термін.

На боці Посітка – міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, який разом із однопартійцями з інших міст приїздив до Кам’янця, аби підтримати свого потенційного колегу.

У фейсбучних профілях як Володимира Мельниченка, так і Михайла Посітка – серії відео на підтримку «свого кандидата». А також їхні власні меседжі: в одного – у вигляді відеороликів, в іншого – у формі дописів.

Також кандидати «обмінювалися» листівками підтримки. На сторінці Михайла Посітка публікували картинки з підтримкою партій…

…на сторінці Володимира Мельниченка – картинки підтримки від конкретних осіб.

Щоправда, щодо деяких таких листівок вже встигли заявити спростування, тож чи можна вірити усьому, що публікували на сторінках кандидатів, питання риторичне.

Кам’янчани тим часом теж не стояли осторонь агітації. Щоправда, робили це тихо, мирно, без інформаційного шуму та взаємних звинувачень.

Фото: Vdalo.info

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter