Новини
Здоров’я

На Хмельниччині – 30 нових хворих на COVID-19

Кількість нових лабораторно підтверджених випадків захворювання протягом останньої доби у Хмельницькій області – в десятки разів менша, ніж у попередні тижні. Переважна більшість нових хворих – мешканці Нетішина.

Декілька днів у місті атомників спостерігався значний приріст підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Потім їх кількість так само різко поменшала. У владі Нетішина кивали на область, мовляв, там не озвучували дані, що їх передавали з лабораторії, яка нещодавно запрацювала у місті. На вчорашньому брифінгу перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш пояснив: не всі лікарі зрозуміли, що дані про хворих потрібно подавати у визначені терміни. Проте роботу з медиками провели, тож у майбутньому сподіваються: таких різких стрибків у статистиці більше не буде.

До переліку медичних закладів, де надають допомогу хворим з COVID-19 додався ще один. Госпітальну базу з лікування хворих з порушеннями психіки розгорнули в обласному закладі з надання психіатричної допомоги у селі Скаржинці. Для лікування хворих там розгорнуто 40 ліжкомісць в окремому відділенні. У самому закладі вже є 29 осіб, в яких COVID-19 діагностований (з них 25 – пацієнти лікарні). Ще 6 осіб мають підозру на захворювання.

Загалом завантаженість ліжкомісць у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 55,80%.

Всього від початку епідемії станом на вечір 16 листопада в області зареєстровано 24813 лабораторно підтверджених випадки COVID-19.

Нові 30 випадків захворювання підтвердили:

  • 20 – м. Нетішин
  • 4- м. Славута
  • 3 – Красилівський район
  • 2 – м. Хмельницький
  • 1- м. Кам’янець-Подільський

Одужало за період епідемії 11070 осіб, в тому числі, за останню добу – 388 мешканців області.

Додався ще один летальний випадок. Від ускладнень через COVID-19 помер 74-річний мешканець смт Чемерівці. Загальна кількість летальних випадків становить в області 452.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter