Новини
Бізнес

Хмельничанина оштрафували за торгівлю без дозволу

На мешканця Хмельницького суд наклав стягнення за те, що продавав товар, не будучи ФОПом. Аби уникнути стягнень у майбутньому, чоловікові довелося знову зареєструватися в якості підприємця.

Винним у вчиненні адміністративного правопорушення визнав Хмельницький міськрайонний суд хмельничанина, який торгував одягом, не будучи при цьому фізичною особою-підприємцем. На чоловіка наклали адміністративне стягнення – 17 000 гривень штрафу.

Як зазначив під час судового засідання хмельничанин, раніше він працював як ФОП. Проте великі податки змусили його скасувати реєстрацію. Торгувати ж продовжив, оскільки потрапив у скрутне матеріальне становище. До того ж, мав проблеми зі здоров’ям через інвалідність. Після інциденту з поліцією чоловік знову зареєструвався як підприємець.

Рішенням суду хмельничанина таки притягнули до відповідальності, наклавши мінімальний штраф. Проте обійшлося без конфіскації предметів торгівлі, як того вимагає відповідна стаття Кодексу про адміністративні правопорушення.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена протягом 10 днів після її проголошення в апеляційному суді, повідомляють у пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter