Новини
Інфраструктура

У центрі Хмельницького демонтують вивіски

Більше третини підприємців, які провадять свою діяльність у Хмельницькому, погодилися замінити на своїх закладах вивіски, які не відповідають дизайн-коду міста. Про рішення виконкому Хмельницької міської ради представників бізнесу почали попереджати з серпня. В управлінні архітектури та містобудування кажуть – впорядковуючи вивіски, хочуть надати головній пішохідній вулиці міста естетичного вигляду.

Погоджуються на заміну вивісок не всі. Частину підприємців доводиться попереджувати за допомогою листів. Вивіски на закладах тих власників, які відмовляються привести їх до єдиного стилю, будуть винесені на примусовий демонтаж.

Таким чином ми будемо їх мотивувати, аби вони або самі зняли вивіску, або ми їм в цьому допоможемо, – прокоментував в.о. начальника управління архітектури та містобудування Хмельницької міської ради Максим Дружинін.

За задумом влади, вулиця Проскурівська має стати візитівкою міста. Відтак всі вивіски тут мають бути упорядковані та виконані в єдиному стилі.

Згідно з дизайн-кодом, вивіски на Проскурівській повинні мати площу не більше 3 квадратних метрів, а написи на них мають бути виконані об’ємними літерами на фасаді.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter