Новини
Екологія

На Хмельниччині викрито 72 порушення правил рибальства

Протягом листопада державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля провели 70 рибоохоронних рейдів та викрили 72 порушення природоохоронного законодавства, з яких 15 – грубі.

Всього інспектори склали 23 протоколи за порушення правил рибальства, 15 – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів та один – за невиконання законних приписів чи розпоряджень. Крім цього, оформлено 18 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

За цей період на порушників накладено штрафів на суму 2 278 гривень. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 9 129 гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 55 одиниць заборонених знарядь лову, з них 17 одиниць – за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений, – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Крім цього, 31 адміністративну справу передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Так, зокрема, 18 листопада інспекторам вдалось запобігти незаконному вилову риби. Так, рибпатрульні затримали громадянина, який добував водні біоресурси спінінгом на зимувальній ямі. Інцидент зафіксували на Південному Бузі у Летичеві. На порушника склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

23 листопада рейдова група зафіксувала порушення Правил рибальства на озері біля села Комарівка Славутського району. Громадянин ловив рибу за допомогою сітки, що є забороненим знаряддям лову. До прибуття інспекторів чоловік встиг зловити 4 судака, 3 окуня та одну плітку, чим завдав збитків у розмірі 2 176 гривень.

На порушника склали адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передані до судів за місцем скоєння правопорушення.

Нагадаємо, на Хмельниччині від 1 грудня триває заборона на вилов раків. За кожний незаконно виловлений під час заборони екземпляр доведеться заплатити по 25,5 гривні. Заборона триватиме до 30 червня 2021 року.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter